HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van Bens BoerderEi

Zonne-energie van Bens BoerderEi

In het Brabantse Haps staat de boerderij van Hugo en Rianne Bens. Hugo en Rianne zijn beiden boerenkinderen. Toen ze besloten zelf ondernemers in de sector te worden, waren ze pas 24 en 22 jaar. Maar dat stond succes niet in de weg: hun scharreleierenboerderij Bens BoerderEi groeide uit tot een groot en succesvol familiebedrijf.

Meer over deze bron

Dat duurzaamheid belangrijk is, kregen zowel Hugo als Rianne van huis uit mee. Zo repareerde Hugo vroeger zijn eigen kapotte speelgoed, zodat hij het niet hoefde weg te gooien. Op de BoerderEi gelden dezelfde duurzame principes: afval bestaat niet, er wordt gewerkt met zo lokaal mogelijke producten en gebruik van overzeese soja wordt vermeden. En ook Hugo en Rianne gaven het door aan de volgende generatie: hun dochter Resi volgt een studie op het gebied van voedselproductie. ‘Er zou in Nederland meer aandacht aan duurzame productie van voedsel moeten worden besteed’, zegt Hugo vastberaden.

Al in 2012 lieten ze op de daken van hun kippenstallen de eerste zonnepanelen installeren, in 2019 werd dat aantal uitgebreid. Inmiddels voorzien ze via Vandebron zo’n 80 huishoudens van goeie energie.

Ben jij ook enthousiast geworden van de duurzame boerderij van de familie Bens en wil je hun zonne-energie ontvangen? Schrijf je nu in!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.