Zonne-energie van Familie Kempenaar

Gezamenlijk hebben de broers Leonard en René hun akkerbouwbedrijf in Zeewolde. Hier verbouwen ze onder andere aardappelen, uien, wortelen, graan en suikerbieten. De daken van de schuren benutten de broers inmiddels optimaal, ze hebben hier namelijk 788 zonnepanelen aangelegd. Naast hun eigen verbruik wekken ze met deze panelen genoeg op om nog eens 50 huishoudens van goeie energie te voorzien.

Meer over deze bron

Voor Leonard en René betekent duurzaamheid verstandig omgaan met de middelen die ze hebben. Dit is wat ze van jongs af aan van hun vader hebben meegekregen. Het dak benutten voor stroomopwekking en streven naar energieneutraal werken past hier perfect in.

Tevens is duurzaamheid iets dat de broers ook op andere gebieden bezig houdt, zoals het gebruik van akkerranden. Dit vergroot de biodiversiteit en stimuleert akkervogels, bijen, vlinders en insecten. ‘Het gaat uiteindelijk om het vinden van een goede balans tussen cultuur en natuur’.

Wil je goeie energie van Leonard en René Kempenaar? Schrijf je dan nu in of neem contact met ons op voor een persoonlijk energie aanbod.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.