Zonne-energie van de familie Ermers

Vlakbij vliegbasis Volkel staat de mooie, klassiek-moderne boerderij van de familie Ermers. Naast de bieten en aardappels, groeien op hun land nu ook lelies. “Voor de gezondheid van de grond kan dat maar één keer in de zes jaar”, vertelt Corné. Het stel heeft naast hun boerenbedrijf ook een vakantiehuis, waar mensen van over de hele wereld op afkomen. Sinds kort wekken ze met hun 2615 zonnepanelen genoeg stroom op voor 160 huishoudens. En die goeie energie verkopen ze via Vandebron.

Meer over deze bron

Op vakantie in Odiliapeel
In 1998 namen Corné en Susan hun intrek in de boerderij. Eerst in de schuur, die voor een deel verbouwd was tot woning. Sinds 2010 wonen ze in de boerderij, gebouwd in klassieke stijl. Ze hebben drie kinderen én twee hondjes, Gijsje de Jack Russell en Ties de Beagle. En naast hun boerenbedrijf staat een vakantiehuisje. Het hele jaar door verhuren ze het aan mensen van over de hele wereld. “Van Spanje tot Israël. Het is wel leuk hoor, want je ontmoet zo allemaal mensen uit allerlei culturen.”

Goeie energie voor 160 huishoudens
Sinds april 2017 liggen de daken van hun schuren vol met 2615 zonnepanelen. De goeie energie die ze daarmee opwekken, verkopen ze via Vandebron. “Onze klanten kunnen natuurlijk altijd een weekendje weg boeken in ons vakantiehuis,” glimlacht Corné. “Dan kunnen ze letterlijk zien waar ze hun stroom kopen.” Ben jij de volgende klant van de familie Ermers? Meld je dan snel aan! Wie weet krijg jij binnenkort goeie energie uit Odiliapeel.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.