HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van Familie Nol

Zonne-energie van Familie Nol

Gerard is de vierde generatie van dit melkveebedrijf. Het bedrijf is voorzien van 55 hectare grond waar hun 70 koeien lekker kunnen grazen. Het bedrijf in Assendelft ligt tussen alle drukte van Zaandam, Haarlem en Amsterdam in. Gerard woont hier samen met zijn vrouw Maaike, hun jongste zoon en de hond. De twee andere kinderen zijn al het huis uit. Op het dak van de koeienstal wekken ze met 397 zonnepanelen voor ruim 40 huishoudens goeie energie op.

Meer over deze bron

Het dak van de stal waar hun koeien in staan, hebben zij moeten vernieuwen in verband met asbest. Dit moment zagen Gerard en Maaike, naast het zorgen voor een sterkere basis voor de toekomst, als een mooie gelegenheid om het bedrijf te verduurzamen en te investeren in zonne-energie. ‘Als boer krijgen wij steeds meer te maken met de veranderingen van het klimaat. De daken heb ik toch, dus met die zonnepanelen kunnen we zelf iets betekenen’, geeft Gerard aan.

Of dit bedrijf gerund gaat worden door een vijfde generatie, is nog de vraag. Hun drie kinderen zijn op dit moment druk met andere dingen. ‘Onze oudste zoon zit in Nieuw Zeeland en de jongste wilt daar na zijn examens misschien heen. Dat reizen hebben ze eerder van hun moeder, ze werkt voor een reisbureau’, zegt Gerard met een glimlach.

Wil je goeie energie van Gerard en Maaike ontvangen? Schrijf je dan nu in of neem contact met ons op voor een persoonlijk energie aanbod.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.