HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van Familie Kottelenberg

Zonne-energie van Familie Kottelenberg

In het mooie Markelo staat de boerderij van Joke, oftewel De Twentse Boerin. Samen met haar man Gerard heeft Joke tachtig melkkoeien en veertig jongvee. Joke en Gerard vinden ondernemen belangrijk, maar dit betekent niet dat zij hun bedrijf per se groter willen maken. Liever houden zij zich bezig met het zoeken naar mogelijkheden om het bedrijf te optimaliseren en te verduurzamen. Vanuit deze gedachte zijn er 569 zonnepanelen op het dak van de koeienstal gelegd.

Meer over deze bron

Joke vindt het belangrijk om een eerlijk en transparant verhaal te vertellen. Om deze reden is ze gestart met boerderij educatie. Dit heeft ervoor gezorgd dat gemiddeld zo’n veertig klassen per jaar de boerderij bezoeken. "Het is fantastisch om al die nieuwsgierige kinderen te laten zien waar de melk die zij drinken nou eigenlijk vandaan komt." Bewust eten en drinken en weten waar de producenten vandaan komen vind Joke belangrijk.

Naast de schooluitjes worden er nog diverse andere activiteiten georganiseerd. Zo kan er geknuffeld worden met de koeien en worden er wandeltochten georganiseerd. En wat dacht je van een een fotoshoot tussen de koeien?

Ben je enthousiast geworden van de Twentse Boerin en wil je graag haar zonne-energie ontvangen? Schrijf je nu in!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.