HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van Zonneweide Roodehaan

Zonne-energie van Zonneweide Roodehaan

Het Groninger zonnepark Roodehaan is in maart 2019 officieel geopend. Op 22 hectare grond liggen ruim 81.000 panelen, die meer dan 3500 huishoudens van goeie energie voorzien. Roodehaan is hiermee het grootste zonnepark uit de regio. Ook in impact: het helpt namelijk mee aan de realisatie van het Energieneutraal Groningen Masterplan. Mede dankzij dit plan wil de gemeente Groningen in 2030 energieneutraal zijn. En dat is een stuk eerder dan landelijk afgesproken!

Meer over deze bron

Bij de realisatie van het park zijn veel partijen betrokken: Hanergy, SolarEnergyWorks en Sunprojects. Het project is gefinancierd en ontwikkeld door Sunrock, dat grootschalige zonneparken op land en daken van bijvoorbeeld distributiecentra en fabriekshallen ontwikkelt, realiseert en financiert. Hun doelstelling is om zo veel mogelijk zonneparken te bouwen en daken in Nederland te bedekken met zonnepanelen en zo te bouwen aan een duurzame toekomst.

Bij Roodehaan liggen uitsluitend thin-filmpanelen, die in tegenstelling tot reguliere panelen ook bij weinig zon al energie opwekken. Handig, in een zon-onzeker land als Nederland! Er is bovendien veel rekening gehouden met de omgeving van het park: zo is de sloot intact gehouden en krijgen de schapen van de buurman ruimte om te grazen tussen de panelen.

Zonnepark Roodehaan biedt aan 3.500 huishoudens goeie energie en reduceert op die manier 6 gigaton aan CO2 per jaar. Wil je ook goeie energie uit Groningen? Dat kan! Meld je hier aan.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.