HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van Bouwbedrijf Geco

Zonne-energie van Bouwbedrijf Geco

Het Alkmaarse bouwbedrijf Geco bouwt al veertig jaar huizen en verbouwingen. Met een showroom én een werkplaats, is er flink wat oppervlak nodig om dit allemaal te kunnen huisvesten. Gelukkig laat Geco het dak van het bedrijf niet onbenut en zijn er 200 zonnepanelen op geïnstalleerd. Nu draait het bedrijf niet alleen zelf op deze groene energie, maar hebben ze nog genoeg over voor 13 huishoudens. Deze energie wordt verkocht via Vandebron.

Meer over deze bron

Sinds oktober 2018 wekken de panelen goeie energie op. “Het is een goede belegging.” aldus directeur Co Quant. Naast het economische voordeel zit er ook een duurzame gedachte achter. Co en zijn collega’s gaan zuinig om met energie en nemen maatregelen, zoals het vervangen van alle verlichting door LED. “Zo worden we steeds duurzamer!”.

Co staat al bijna veertig jaar aan het roer van zijn bouwbedrijf. Bij de start deed hij vooral aannemersklussen, maar daar heeft hij een bijzonder specialisme aan toegevoegd. In 1994 is Apart Keukens opgericht, dit is een onderdeel van Bouwbedrijf Geco. Apart Keukens maakt namelijk keukens voor mensen met een handicap of die minder valide zijn. Elke persoon is anders, dus de keukens die Apart Keukens maakt zijn dan ook volledig afgestemd op de behoefte van de belanghebbende.

Het ontwerpen en uitwerken van de keukens is geen gemakkelijke klus. Gelukkig wordt Co tegenwoordig geholpen door zijn zoon Alex. Die is nu vooral bezig met de aannemersklussen maar is van plan ook het keukengedeelte onder de knie te krijgen. Uiteindelijk wil Alex, als de tijd rijp is, het bedrijf van zijn vader geheel zelfstandig overnemen.

Wil je ook goeie energie van het dak van bouwbedrijf Geco? Vraag dan nu een persoonlijk energie aanbod aan.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.