HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van Familie Langenberg

Zonne-energie van Familie Langenberg

Boerderij De Melkgeit is de zorgboerderij van Bernarda, Gerrit Jan en hun zoon Sander. Op deze boerderij in Anerveen kunnen jongeren met een beperking helpen bij het verzorgen van de geiten, de kippen, de konijnen en de paarden. Op de stal waar de 800 geiten staan, heeft de familie Langenberg 618 zonnepanelen laten leggen. Deze wekken goeie energie op voor ruim 60 huishoudens!

Meer over deze bron

De familie Langenberg vindt het prachtig om de jongeren een onvergetelijke tijd te bezorgen. ‘Als ze het leven na de zorgboerderij zelfstandig kunnen oppakken, is onze missie geslaagd’, geeft Bernarda aan. Bernarda werkte vroeger ook al in de zorg. Om de passie van Gerrit Jan en Bernarda te combineren, zijn ze in 2004 met de zorgboerderij gestart.

Naast de zonnepanelen heeft de familie ook geïnvesteerd in een grondwaterpomp. Het water wordt gebruikt om de stallen schoon te maken en de dieren drinken te geven. Daarnaast investeren ze in nieuwe voermachines en staan ze open voor nieuwe ideeën om het bedrijf toekomstbestendig te maken. Sander wordt namelijk de derde generatie van de zorgboerderij.

Wil je ook goeie energie ontvangen van de Maatschap Langenberg? Meld je dan nu aan!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.