HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van familie Withagen

Zonne-energie van familie Withagen

In het westen van Noord-Brabant, in Hoeven, ligt het akkerbouwbedrijf van Wout en Mariëlle. In 2015 hebben zij 200 zonnepanelen op het dak van hun schuur laten leggen om het eigen verbruik op te kunnen wekken.Inmiddels hebben ze in totaal meer dan 420 zonnepanelen, waarmee ze nog eens 50 huishoudens kunnen voorzien van goeie energie!

Meer over deze bron

Op de boerderij wonen Wout en Mariëlle samen met hun drie dochters, twee geiten en kippen. Het land rondom de boerderij wordt gebruikt om bieten, uien en knolselderij te verbouwen. Wout vindt het belangrijk om zijn dochters te leren dat niet alles vanzelfsprekend is. ‘Het is belangrijk om te weten waar je producten vandaan komen en dus ook waar je energie opgewekt wordt’, aldus Wout. Transparantie staat voorop in de bedrijfsvoering en keuzes van de familie. ‘Je bedrijf compleet op zon laten draaien is tegenwoordig een mogelijkheid. Dus als het kan, waarom niet?’

Er komt een uitbreiding van de schuren aan in de toekomst. Ook dan is het volgens Wout de bedoeling dat ze verder investeren in meer zonnepanelen. ‘Als ik plek voor meer zonnepanelen over heb, benut ik het!’

Wil jij ook deel uitmaken van de energietransitie? Schrijf je dan nu in of neem contact met ons op voor een persoonlijk energieaanbod.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.