HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van Hein Nieuwendijk

Zonne-energie van Hein Nieuwendijk

Luttele honderden meters van de 24/7 bedrijvige Aalsmeerse Bloemenveiling zorgt Hein Nieuwendijk ervoor dat kwekers, groothandels en supermarktketens altijd kunnen beschikken over een gepast assortiment accessoires voor hun groenarrangementen. Van houtgevlochten plantenbakjes tot kerstdecoraties. En van olijke zonnebloemfiguurtjes tot brocante dienbladen. Verspreid over ruim 9.000 vierkante meter overdekte loodsvloer staat de uit het Verre Oosten geïmporteerde handel ingepakt gereed om te worden uitgeleverd. Op de daken van de 12 geschakelde voormalige kassen liggen sinds eind 2017 zo’n 3300 zonnepanelen, goed voor de duurzame energie van 250 huishoudens.

Meer over deze bron

Seizoenen
“Al onze artikelen vinden hun weg naar bedrijven die er uiteindelijk planten- en bloemenarrangementen mee maken voor de consument”, vertelt Nieuwendijk. “Duitsland is de grootste afzetmarkt voor de klanten die wij beleveren.” Het is allemaal seizoensgebonden handel. “Het begint in september met de aanstaande Kerst, daarna Valentijn, Nederlandse Moederdag tot ongeveer de Franse Moederdag. In de zomermaanden is het een stuk rustiger; wij moeten het in pakweg die andere 8 maanden verdienen.” We is bij Nieuw Deco een klein team van op dit moment 5 man. Ze importeren de accessoires, slaan die op, sorteren ze uit voor klanten en zorgen dat ze op het juiste moment en naar de juiste plekken worden gedistribueerd.

Eigenaar
Een kleine 18 jaar geleden – Hein was eertijds vertegenwoordiger in koffie – bood een vaste klant hem Nieuw Deco ter overname aan. “Dat was nogal wat natuurlijk. Uiteindelijk heb ik het, met zijn steun, gedaan. En nog altijd spreken we elkaar regelmatig.” Nieuwendijk verhuisde de snel groeiende onderneming naar De Kwakel. Eerst op 1200 vierkante meter, later steeds meer. “Ik huurde hier. Tot de eigenaren besloten het complex in één keer van de hand te doen. Ik heb het toen kunnen kopen.” Inclusief de zonnepanelen, want dat traject was ondertussen al ingezet.” Nieuw Deco voorziet, met de capaciteit van 1 megawatt, in de eigen energiebehoefte en levert de rest van zijn duurzaam opgewekte energie via Vandebron. “Hun principe spreekt me aan. Daarbij, ik heb een tweeling van nu 14. Je denkt toch ook aan hun toekomst en aan de wereld waarin zij straks leven.”

Wil jij zonne-energie van Nieuw Deco uit de Kwakel? Meld je dan nu aan!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.