HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van Solar Campus Purmerend

Zonne-energie van Solar Campus Purmerend

Met energie van het zonnepark Solar Campus Purmerend krijg je goeie energie van 21.600 zonnepanelen. De coöperatie zorgt ervoor dat inwoners van Purmerend ook zonnepanelen kunnen kopen, zonder ze op hun dak te hoeven plaatsen. Sinds eind 2016 levert het grootste binnenstedelijke zonnepark goeie energie voor 1.400 huishoudens, die ze delen via Vandebron!

Meer over deze bron

Het grootste binnenstedelijke zonnepark van Nederland
Solar Campus Purmerend heeft een oppervlakte van 8,5 hectare, wat gelijk is aan 19 voetbalvelden. Daarmee is het het grootste zonnepark in stedelijk gebied in Nederland. En daar zijn de initiatiefnemers trots op: ‘Overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties moeten de handen ineen slaan om de energietransitie mogelijk te maken. Solar Campus Purmerend is hier een sprekend voorbeeld van. De gemeente heeft dit idee positief omarmd en in samenwerking met diverse partijen is er een schitterend project tot stand gekomen.’

Voor 1400 huishoudens aan duurzame energie
Met de ruim 21.000 zonnepanelen wordt stroom opgewekt voor 1400 huishoudens. Deze goeie energie wordt natuurlijk verkocht via Vandebron. Wil jij ook energie van Solar Campus Purmerend? Meld je dan aan! Dan heb jij binnenkort ook goeie energie uit het Purmerland.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.