HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van Wevotex

Zonne-energie van Wevotex

Aan de grens met onze oosterburen vinden we in Enschede het bedrijf WeVoTex BV. waarvan Erik van der Weerd (mede) eigenaar is. Het is een familiebedrijf dat haar oorsprong vindt in de jaren 20 van de vorige eeuw en inmiddels al door meerdere generaties van de familie succesvol is gerund. Over de jaren heeft het bedrijf een gezonde groei meegemaakt, daarbij staat een duurzame bedrijfsvoering centraal. Onderdeel hiervan zijn de 550 zonnepanelen die sinds kort op het dak van het magazijn liggen. Met deze zonnepanelen kunnen ze, naast eigen verbruik, nog eens 30 huishoudens van goeie energie voorzien.

Meer over deze bron

WeVoTex BV is gespecialiseerd in de productie en verkoop van textiel artikelen, ze leveren voornamelijk aan wasserijen. Ook in de textielproductie is een duurzame aanpak van belang, zo maakt het bedrijf gebruik van organisch katoen in hun producten en participeren ze in verschillende recycling projecten van textiel. De realisatie dat er verandering nodig is kwam bij Erik geleidelijk. ‘Als je al meerdere jaren achter elkaar niet op natuurijs kan schaatsen, dan ga je wel nadenken over de klimaatveranderingen en de impact daarvan.’ Volgens Erik kun je als bedrijf met een kleine verandering al veel bijdragen aan een groene toekomst. ‘Uiteraard kan er altijd meer worden gedaan en blijven we ons best doen, zonnepanelen zijn een goed begin’, aldus Erik.

Wil jij net als Erik ook je bijdrage leveren en investeren in een groene toekomst? Schrijf je dan nu in of neem contact met ons op voor een persoonlijk energieaanbod.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.