HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van Maatschap Davelaar

Zonne-energie van Maatschap Davelaar

In het mooie, groene Leusden ligt de melkveehouderij van Dick Davelaar en zijn familie. Wanneer je over het bospad richting het erf rijdt, valt meteen het duurzame dak van deze boerderij op. Op het dak van zijn stal heeft Dick namelijk 870 zonnepanelen laten plaatsen. Deze zonnepanelen zorgen ervoor dat Dick naast zijn eigen verbruik bijna 100 huishoudens van goeie energie kan voorzien.

Meer over deze bron

Op de boerderij woont Dick samen met zijn vrouw, drie kinderen, twee honden en 200 koeien. Dick is de vierde generatie van Maatschap Davelaar, zijn twee zonen worden de vijfde generatie. Daarom leert Dick zijn zonen dat het belangrijk is om het land goed te verzorgen om er het beste uit te halen. ‘Duurzaamheid zit niet altijd in technologie, maar ook in het optimaal verzorgen, benutten en behouden van je land,’ vindt Dick. Daarnaast is Dick aangesloten bij een organisatie waar ze samen met andere bedrijven kijken naar mogelijkheden om de veehouderij nog meer te verduurzamen.

Bij Maatschap Davelaar maken ze gebruik van ‘kringlooplandbouw’. Dat houdt in dat er geproduceerd wordt met zo min mogelijk verlies van grondstoffen. Het voer voor zijn dieren verbouwd Dick namelijk ook zelf op zijn akkers. Daarmee hoeft het niet elders geproduceerd, opgeslagen en vervoerd te worden wat dus milieuvriendelijker is! Dit is mogelijk doordat Dick zijn land goed verzorgt. Op deze manier kan hij zijn dieren laten grazen over zijn land en daarnaast voer voor zijn koeien verbouwen.

Wil jij goeie energie van Maatschap Davelaar? Schrijf je snel in!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.