Zonne-energie van familie Potters

Om in de toekomst nog gebruik te kunnen maken van mooie producten uit Nederland, is het van belang om lokaal en seizoensgebonden te eten, vindt Johan Potters uit Moerstraten. Samen met zijn vrouw Sonja runt hij het akkerbouwbedrijf in Moerstraten in Noord-Brabant. Hij is inmiddels de vierde generatie die het bedrijf runt. Hier verbouwen ze onder andere bieten, cichorei, aardappelen, uien, tarwe en brouwgerst. Sinds kort hebben ze ook zonnepanelen op het dak van de schuur. Met 660 panelen wekken ze genoeg op om bijna 60 huishoudens van goeie energie te voorzien.

Meer over deze bron

Zuinig omgaan met de middelen die we hebben, dat is wat Johan en Sonja belangrijk vinden. Dit betekent ook overgaan op alternatieve energiebronnen. Naast het laten leggen van zonnepanelen waar hij niet alleen voor zichzelf, maar ook voor anderen goeie energie mee opwekt, is het nu mogelijk dat hij nu een grotere beregeningspomp gebruikt. Om deze reden gebruik hij nu geen dieselolie meer. Twee vliegen in één klap dus.

Wil jij ook goeie energie van Johan en Sonja Potters? Neem dan contact met ons op voor een energieaanbod of schrijf je meteen in.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.