HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van de familie Van der Linden

Zonne-energie van de familie Van der Linden

De biologische natuurboerderij van de familie Van der Linden - Tienhoven staat middenin het natuurgebied de Bethunepolder boven het dorp Maarssen. Willem wilde al sinds de kleuterklas boer worden. Hij begon uit het niets met een paar kalfjes en heeft nu 200 koeien van een Oudhollands ras. En daar blijft het niet bij, want op de daken van van de stallen liggen 1100 zonnepanelen, die genoeg goeie energie opwekken voor 60 huishoudens.

Meer over deze bron

Natuurlijk boeren in een kwelpolder
Het gebied waar de melkveehouderij van Willem en zijn familie staat, is een kwelpolder. Dat houdt in dat het grondwater naar boven komt in plaats van door de grond naar beneden. Als het water boven komt is het vijftig jaar oud en heel zuiver. Verder is het water van een constante temperatuur, dus in de winter warm en in de zomer koud. In de winter bevriest het water dus ook niet. Dit betekende dat tijdens de Elfstedentocht in 1997, toen heel Nederland bevroren was, er bij de boerderij van Willem geen ijs op de sloten lag. Doordat de omstandigheden zo goed zijn, is het ook een toevluchtsoord voor vogels: een grote hobby van Willem. Specifiek de beschermde Grutto, waar hij zich sterk voor inzet.

Goeie energie uit de Bethunepolder
Met zijn 1100 zonnepanelen, wekt Willem genoeg voldoende energie op voor maar liefst 60 huishoudens. Wil jij ook goeie energie uit de Bethunepolder? Wees er snel bij!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.