HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van Stal Polly

Zonne-energie van Stal Polly

Jacob en zijn vriendin Jana zorgen er samen voor dat de 80 paarden, gestald in Stal Polly te Harlingen, een prettig verblijf hebben. Op de stallen waar de dieren staan, liggen 696 zonnepanelen. Deze produceren voor ruim 70 huishoudens goeie energie.

Meer over deze bron

Jaren terug is Jacob met boeren begonnen omdat de tweelingbroer van zijn vader dit aan hem vroeg. Van het ene op het andere moment had Jacob een boerderij met koeien, fokschapen en een aantal paarden. Om de groei van het bedrijf in eigen handen te houden, heeft Jacob de knoop doorgehakt. Hij specialiseert zich nu enkel in paarden. ‘Ik vind het belangrijk om studenten te helpen met het in de praktijk brengen van hun kennis’, zegt Jacob. Zo werkt hij bijvoorbeeld samen met de opleiding Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht. Hij laat zijn paarden door de studenten onderzoeken waarbij de gezondheid van de dieren goed in de gaten wordt gehouden.

De zonnepanelen zijn een mooie aanvulling voor het bedrijf, met de panelen op het dak wordt alleen energie opgewekt voor andere huishoudens. ‘Zelf zo min mogelijk stroom gebruiken, dat is voor mij echt duurzaamheid.’

Ook goeie energie van Jacob en Jana? Meld je dan nu aan!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.