HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van Zonnepark Heerhugowaard

Zonne-energie van Zonnepark Heerhugowaard

Op een industrieterrein aan de rand van Heerhugowaard, ligt Zonnepark Heerhugowaard. Met 34.000 zonnepanelen voorziet dit zonnepark meer dan 2.250 huishoudens van goeie energie. Raphael Janssens en Philippe Vanhoef, oprichters van Ecorus en één van de ontwikkelaars van dit park, noemen het park een “state of the art”. “Het is een perfect rechthoekig stuk grond dat goed op het zuiden ligt”, vertelt Raphael trots. “En de hoge kwaliteit van de zonnepanelen zorgen voor een optimale capaciteit. Dat maakt dit zonnepark echt bijzonder”.

Meer over deze bron

Raphael en Philippe kennen elkaar al sinds hun studententijd. Beide heren volgden een technische studie en specialiseerden zich al snel in zonne-energie. “Wij geloven dat zonne-energie de toekomst is,” aldus Raphael. In 2003 won hij samen met het team van de TU Delft de World Solar Challenge in Australië. Philippe richtte aan de universiteit van Leuven in dat jaar ook een solar team in België op. Zo ontmoette Raphael en Philippe elkaar tijdens hun studies. “We hadden allebei de ambitie om duurzame projecten te bouwen die financieel haalbaar zijn.” Vanaf 2010 ontwikkelen ze, met inmiddels een team van meer dan 50 medewerkers, zonne-energieprojecten onder de naam Ecorus.

Zonnepark Heerhugowaard is het product van een vruchtbare samenwerking tussen verschillende partijen. Voor het team van Ecorus is dit zonnepark alweer hun tiende project. De constructie van het park was binnen zes maanden rond. “Dat het zo vlot is gegaan heeft puur met ervaring te maken. We hebben geleerd van onze fouten uit het verleden”, vertelt Raphael. Met inmiddels 5% van alle zonneparken in Nederland op hun naam timmert Ecorus flink aan de weg. Hun doel is om in 2025 zoveel goeie energie te genereren dat ze een kolencentrale kunnen sluiten. “Dat is ambitieus, maar we geloven er echt in! Met het hele Ecorus team proberen we samen met onze klanten een bijdrage te leveren aan een duurzame toekomst.”

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.