Zonne-energie van Otos Beheer

Bij de kringloper in Naarden werken ze met oog voor de toekomst. Ze gaan zorgvuldig om met de spullen die binnenkomen zodat deze nog een ronde mee kunnen, er lopen medewerkers rond met afstand tot de arbeidsmarkt en sinds kort liggen er ook zonnepanelen op het dak. De kringloop behoort tot een van de grootste van Nederland waardoor er een ruim oppervlak aan dak beschikbaar is om zonne-energie op te wekken. Met ruim 1300 panelen wekken ze, naast hun eigen verbruik om, voor ruim 30 huishoudens goeie energie op.

Meer over deze bron

Omdat de kringloper in Naarden een van de grootste in Nederland is, en daarnaast ook nog centraal ligt, is er een ruim aanbod aan spullen beschikbaar. Mensen in de omgeving komen er om hun spullen af te geven, maar ook om nieuwe producten te scoren. Door het ruime aanbod is het van belang dat er ook genoeg mensen werken om de winkel draaiende te houden. Het grootste deel van de medewerkers heeft een afstand tot de arbeidsmarkt en vinden hier een plek waar ze zichzelf kunnen zijn en zich ontwikkelen. Ze werken sinds kort “lean” wat betekent dat de medewerkers elk hun eigen taak met de daarbij horende verantwoordelijkheid hebben. Zo kan er meer werk verricht worden met minder mensen en neemt men de taak serieuzer. ‘Het is mooi om te zien hoe snel onze medewerkers in korte tijd groeien’, geeft Mariette uit het directieteam aan. ‘Niet alleen op werk maar ook op persoonlijk gebied draagt hun werk bij de kringloper positief bij aan hun leven.’ Door gesprekken in de ochtend ontstaat een groot samenhorigheidsgevoel waardoor de medewerkers het gevoel hebben dat ze erbij horen, ze zijn met gelijkgestemden. ‘We zijn een plek voor mensen om te komen voor hun dagbesteding. Je hebt hier vrijwel alles binnen handbereik; een plek om te eten en te drinken. Kleding te kopen, boeken te lezen en banken voor thuis te testen.’ ‘We hebben zelfs klanten die elke dag langskomen, omdat het aanbod elke dag anders kan zijn’, zegt Mariette glimlachend. ‘Diezelfde snelheid is ook onze kracht, op is op.’

Groene energie is de toekomst. Vanuit deze gedachte denken ze bij de kringloper na over opties voor het opladen van elektrische fietsen, de locatie ligt namelijk perfect op de fietsroute. ‘Ook zou het geweldig zijn als we een laadstation voor auto’s kunnen plaatsen, dat is zeker een plan dat we in de toekomst uit willen voeren.’ geeft Jean-Pierre, eigenaar van het pand, aan.

Ben jij ook voor hergebruik en wil je investeren in zonne-energie van de Kringloper in Naarden? Schrijf je dan nu in of neem contact met ons op voor een persoonlijk energie aanbod.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.