HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van V.O.F. Gerlings

Zonne-energie van V.O.F. Gerlings

De familie Gerlings woont en werkt op een historische locatie aan de rand van het Cranendonck Bos en het Buulderbroek. Enkele generaties geleden was dit een kleinschalig gemengd bedrijf met koeien, varkens, kippen en akker- en tuinbouw. Tegenwoordig worden op het bedrijf jonge melkkoeien grootgebracht, is er akkerbouw en hebben ze een caravanstalling. Harrie en Marion hadden al 100 zonnepanelen voor eigen verbruik, sinds 2019 zijn hier nog 865 panelen aan toegevoegd. Deze wekken voor ongeveer 90 huishoudens goeie energie op!

Meer over deze bron

Harrie en Marion verbouwen het voer voor de koeien op eigen land. De mest gebruiken zij om de oogst te bevorderen, dit wordt ook wel kringlooplandbouw genoemd. Op deze manier maken zij optimaal gebruik van de grond. ‘Door deze duurzame initiatieven proberen wij het bedrijf klaar te maken met het oog op de toekomst’, zegt Harrie. Ook zijn de weilanden in het Cranendonck Bos omgeven met een natuurrand. Deze bevordert de biodiversiteit in het land.

Harrie en zijn vrouw Marion hebben vijf kinderen. Ze praten volgens Harrie enthousiast mee als het gaat om de toekomst van het bedrijf. ‘Ze hebben allen een jonge frisse blik en willen duurzaamheidsinitiatieven stimuleren’, aldus Harrie.

Ook goeie energie van de familie Gerlings? Meld je dan nu aan!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.