HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van familie van Meerveld

Zonne-energie van familie van Meerveld

Henk-Jan van Meerveld is al drie jaar zelfvoorzienend in zijn energie. Maar door zijn belangstelling in duurzame, lokaal opgewekte energie, heeft hij in 2019 nog eens 902 zonnepanelen laten installeren. De panelen liggen op het dak van zijn koeienstal en op de opslagruimte voor caravans in Nijkerk.

Meer over deze bron

Het interesseert Henk-Jan al heel lang; zelf energie opwekken. ‘Het is ontzettend mooi als je lokaal duurzame energie kunt opwekken’ vertelt Henk-Jan enthousiast. ‘De zonnepanelen zijn steeds beter en rendabeler geworden. Daarnaast zijn ze nu en in de toekomst gewoon recyclebaar!’

De stallen zijn gebouwd door Hen-Jan’s vader, die vroeger een varkensbedrijf had. Nu staan er ongeveer 25 koeien, die Henk-Jan hobbymatig houdt. Het deel van de stallen dat niet gebruikt wordt, verhuurt hij als opslag voor caravans en campers. Toen de daken van deze stallen vernieuwd moesten worden wegens asbest, was dit een mooie kans. De nieuwe platen die erop kwamen te liggen, bleken geschikt voor zonnepanelen: ’Als ik het nu niet doe, dan laat ik iets liggen voor mijzelf en voor mijn medemens’.

Met een eigen groentetuin, vlees van eigen koeien en openhaardhout van eigen houtwallen probeert Henk-Jan voor een deel zelfvoorzienend te zijn. Ook vindt hij het belangrijk dat de kinderen leren bewust om te gaan met de natuur. Naast de boerderij werkt Henk-Jan een aantal dagen in de financiële dienstverlening. Tijdens zijn werk gebruikt Henk-Jan vaak de fiets. Zo spaart hij het milieu, voelt hij zich fitter én bedenkt hij vaak al fietsend de beste oplossingen.

Ook enthousiast geworden? Meld je dan nu aan bij Vandebron en ontvang binnenkort 100% duurzaam opgewekte energie van Henk-Jan van Meerveld!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.