Zonne-energie van Zonnepark Oosterweilanden

Vriezenveen is sinds 2019 een zonnepark rijker. Met de 37.664 zonnepanelen, verdeeld over 14 hectare van een voormalig bedrijventerrein, wekt het park genoeg op om bijna 4000 huishoudens van goeie energie te voorzien. Hiermee levert Zonnepark Oosterweilanden een belangrijke bijdrage aan de duurzaamheidsdoelstelling van de gemeente Twenterand, om in 2050 volledig energieneutraal te zijn.

Meer over deze bron

De opbrengsten uit het park gaan naar een duurzaamheidsfonds, waarmee nieuwe, duurzame initiatieven uit de samenleving van Twenterand mogelijk worden gemaakt. Op het park wordt er ook aandacht geschonken aan biodiversiteit. Er lopen schapen, er staan bijenkorven, vier insectenhotels en er is een zwaluwoever en een bloemenweide aangelegd. Hiermee draagt het park niet alleen bij aan de energietransitie, maar ook andere duurzame initiatieven.

Het Zonnepark Oosterweilanden is het grootste zonnepark van Nederland dat door een gemeentelijke BV wordt geëxploiteerd. Het voordeel daarvan is dat de samenleving van Twenterand ook van deze goeie energie kan profiteren.

Wil je ook investeren in een energieneutrale gemeente? Meld je dan nu aan voor zonne-energie van Zonnepark Oosterweilanden of vraag naar een persoonlijk energieaanbod.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.