Zonne-energie van Familie Van Bavel-de Bruyne

Sinds 2010 runnen Laurens en Thea van Bavel hun melkveehouderij in Zeewolde. Toen het dak van hun melkstal aan vervanging toe was, besloten ze er in één klap 899 zonnepanelen op te leggen. Die 900e kon er helaas net niet meer bij: in de melkstallen hebben Laurens en Thea graag wat natuurlijk licht om bij te werken, en dus moest er een stukje dak onbelegd blijven. Met hun zonnepanelen wordt genoeg energie opgewekt om, naast hun eigen boerderij, ongeveer 85 huishoudens te voorzien van goeie energie.

Meer over deze bron

De boerderij is een echt familiebedrijf. In 1990 verhuisde de familie Van Bavel hun bedrijf van Brabant naar Zeewolde en in 2010 heeft Laurens de boerderij van zijn ouders overgenomen. Zijn ouders wonen inmiddels niet meer op de boerderij, maar wilden wel graag in de buurt blijven. Daarom wonen ze er nu naast – wel zo gezellig! Ook Thea werkt op de boerderij, maar heeft daarnaast ook eigen werkzaamheden in de akkerbouw. Hun zoons, Chris en Tim, helpen ook mee.

Laurens is blij met de hulp die hij krijgt, want hij maakt lange dagen. Al om vijf uur ‘s ochtends begint hij met het melken van de koeien. Hij verzorgt ze met veel aandacht voor hun welzijn: “Met liefde probeer ik ze zo gezond mogelijk groot te brengen.”

Wil jij ook goeie energie van de familie van Bavel? Neem dan contact met ons op voor een energieaanbod of schrijf je direct in.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.