HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van Kuil Banden

Zonne-energie van Kuil Banden

Aan de rand van Groningen vind je het bedrijf van Jacob Kuil, de bandenspecialist Kuil Banden. Het bedrijf is niet meer weg te denken uit deze omgeving. Omdat het bedrijf zo goed loopt, is er zelfs een speciale weg aangelegd en vernoemd naar het bedrijf; de Kuilweg. Met 1080 zonnepanelen op het dak van de autogarage produceren ze voor 80 huishoudens goeie energie.

Meer over deze bron

Het begon ooit als een loods waar banden werden ingewisseld. Dit doen ze tegenwoordig nog steeds, alleen dan zo bewust mogelijk. Bij een onderhoudsbeurt, een reparatie of het vervangen van banden denken ze na over efficiëntie en herbruikbaarheid. ‘We proberen alles zo lang mogelijk te laten rollen’, zegt Jacob. Dit bedoelt hij zowel letterlijk als figuurlijk. De banden die niet meer gerepareerd kunnen worden, worden tot kunstgras of tegels van bijvoorbeeld kinderspeelplaatsen verwerkt.

De bedrijfsauto die ze bij Kuil Banden gebruiken, is elektrisch. ‘Hiermee willen wij aan onze klanten het juiste signaal afgeven’, aldus Jacob. Daarnaast zorgen ze ervoor dat de bandenspanning van de voertuigen optimaal is zodat er minder brandstof wordt verbruikt.

Wil jij ook duurzame energie van Kuil Banden? Meld je dan nu aan!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.