HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van Melkveebedrijf Huisman Marknesse

Zonne-energie van Melkveebedrijf Huisman Marknesse

Het eerste wat opvalt als je de oprit van Jan en Catrien in Marknesse oprijdt, is de mooie selectie aan planten en bloemen die je begroeten. De stallen van de melkveehouderij bevinden zich aan de overkant van de straat in het dorp Baarlo. Alhoewel het bedrijf over twee gemeenten is verdeeld, behoort het allemaal tot hetzelfde familiebedrijf. Na de initiële aanschaf van 300 panelen om zelfvoorzienend te kunnen zijn, dacht Jan: ‘Waarom gooien we niet gewoon alle daken vol?’ Zo gezegd, zo gedaan. Inmiddels zijn Jan en Catrien trotse eigenaren van meer van 1300 zonnepanelen. Genoeg nog eens 90 huishoudens van goeie energie te voorzien!

Meer over deze bron

Jan is zelf al sinds zijn twintigste werkzaam in het bedrijf en heeft het inmiddels overgenomen van zijn vader . Toen enkele jaren geleden het stuk land tegenover de melkveehouderij vrij kwam, waren Jan en zijn vrouw Catrien niet bang om te investeren in een eigen boerderij. De moeder van Jan is op het erf van de melkveehouderij in Baarlo blijven wonen en werkt nog altijd mee in het bedrijf. Het melken van de koeien is inmiddels wel geautomatiseerd, waardoor er tijd is voor andere bedrijvigheden. Catrien onderhoudt de prachtige inspiratie tuin en maakt boeketten op aanvraag, daarnaast houdt Jan zich ook nog bezig met akkerbouw. Toen de daken van de schuren aan vervanging toe waren, was de aanschaf van zonnepanelen een logische verbreding van het bedrijf.

Wil jij zonne-energie afnemen van Jan en Catrien? Neem dan contact op met ons voor een passend aanbod of meldt je direct aan.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.