HomeEnergiebronnen

Zonne-energie Van Alckmaer voor Wonen

Zonne-energie Van Alckmaer voor Wonen

Midden in Alkmaar staat De Kroon, een complex met 49 energiezuinige appartementen. Deze woningen zijn in opdracht van woningstichting Van Alckmaer gebouwd en in december 2018 opgeleverd. Op het dak liggen 288 zonnepanelen. Deze panelen produceren genoeg energie voor ongeveer dertig extra huishoudens. Projectleider René Wiersma heeft er met behulp van de subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie voor gezorgd dat de 288 zonnepanelen op De Kroon zijn gelegd. En dat niet alleen: “het complex is aangesloten op het warmtenet” aldus René. Goed voor het milieu en voor de servicekosten van de bewoners. Alle energie die ze naast eigen verbruik voor bijvoorbeeld de algemene verlichting en lift opwekken, leveren ze aan Vandebron.

Meer over deze bron

Andere projecten
Bij Van Alckmaer staan ze altijd open voor innoverende en duurzame initiatieven. Zo werd er in de wijk waarin De Kroon ligt bijvoorbeeld veel geklaagd over hangjongeren en zwerfafval. Daar heeft Van Alckmaer in samenwerking met Kleinschalige Culturele Producties een oplossing voor bedacht; de Plastic Recycle Werkplaats. Hier leren jongeren onder leiding van Stichting de Kaasfabriek/Fablab zwerfafval om te toveren tot nieuwe producten, zoals sleutelhangers, vazen en lampenkappen.

Woon je in Alkmaar en wil je graag echte goeie energie uit de buurt? Dat kan! Je kunt je nu aanmelden voor zonne-energie van Van Alckmaer, van het dak van De Kroon.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.