HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van Alckmaer Wonen

Zonne-energie van Alckmaer Wonen

Midden in Alkmaar staat De Kroon, een complex met 49 energiezuinige appartementen. Deze woningen zijn in februari 2018 in opdracht van woningstichting Van Alckmaer Wonen gebouwd en in december 2018 opgeleverd.  Projectleider, René Wiersma heeft in samenwerking met Stimulering Duurzame Energieproductie 288 zonnepanelen op De Kroon gelegd. En dat niet alleen: “het hele complex is ook van het gas af en aangesloten op het warmtenet” aldus René. Goed voor het milieu en voor de servicekosten van de bewoners. Alle energie die ze naast eigen verbruik opwekken, leveren ze aan Vandebron. Goed voor ongeveer dertig huishoudens!

Meer over deze bron

Andere projecten
Bij Alckmaer Wonen zijn ze altijd bezig met het bedenken van innoverende en duurzame initiatieven. Zo werd er in Alkmaar bijvoorbeeld veel geklaagd over hangjongeren en zwerfafval. Hier heeft Van Alckmaer Wonen in samenwerking met Kleinschalige Culturele Producties een oplossing voor bedacht; de Plastic recycle werkplaats. Hier leren jongeren onder leiding van Stichting de Kaasfabriek/ Fablab zwerfafval om te toveren tot nieuwe producten, zoals sleutelhangers, vazen en lampenkappen.

Woon je in Alkmaar en wil je graag echte goeie energie uit de buurt? Dat kan! Je kunt je nu aanmelden voor zonne-energie van Alckmaer Wonen, van het dak van De Kroon.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.