HomeEnergiebronnen

Windenergie van Gerard en Monique

Windenergie van Gerard en Monique

Gerard en Monique Smit zijn boeren met respect voor de natuur. Tot voor kort verbouwden ze biologische groente als aardappels, wortels en pompoenen. Sinds maart 2018 hebben ze hun boerderij en bijbehorend land verkocht. Maar klaar met duurzaamheid zijn ze nog lang niet! Twee van de drie windmolens zijn namelijk nog steeds in hun bezit.

Meer over deze bron

Biologisch boeren vanuit Prémontré in Lelystad
Gerard en Monique woonden samen met hun kinderen op de boerderij ‘Prémontré’ in Lelystad. In 1996 namen ze de boerderij over van de vader van Gerard. Sinds 2001 teelde de familie Smit alles biologisch. Nu, na meer dan 20 jaar boeren, is het tijd om het stokje over te dragen aan anderen en de focus te richten op nieuwe activiteiten. De familie heeft een stuk grond gekocht in Zeewolde, waar op dit moment hun nieuwe huis wordt gebouwd. Uiteraard volledig duurzaam en zo neutraal mogelijk, want dat zit nu eenmaal in hun DNA. Het wordt een huis zonder gas, mét eigen zonnepanelen.

Goeie energie voor ruim 1.000 huishoudens
De boerderij is verkocht aan familie de Groot, die iets verderop woont in Zeewolde. Naast de boerderij, namen ze ook de zonnepanelen en een windmolen over van Gerard en Monique. De energie die deze panelen en molen opwekken wordt ook verkocht via Vandebron. 'We hebben twee molens gehouden, omdat we het belangrijk vinden om bezig te blijven met de opwek van duurzame energie. Niet alleen uit economische overwegingen, juist vanuit idealistische. Hier valt nog zoveel te winnen'.

De twee windmolens van Gerard en Monique wekken genoeg energie op voor ruim 1.000 huishoudens. Ben jij hun volgende klant? Meld je hier aan!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.