HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van Maatschap van Dronkelaar

Zonne-energie van Maatschap van Dronkelaar

Bij Roelof Dronkelaar in de Glind zijn ze goed op weg naar een energieneutrale straat. Het project werd opgestart door zijn buren waarna het balletje ook bij Roelof ging rollen. Op de grote daken van zijn stallen is namelijk genoeg plaats voor het opwekken van zonne-energie. Met 605 zonnepanelen wekt hij inmiddels voor 50 huishoudens goeie energie op.

Meer over deze bron

Roelof is derde generatie boer uit de familie. Het begon ooit bij zijn opa, waarna Roelof zijn vader in 1981 op deze plek is komen wonen. Voorheen ging het om een melkveebedrijf en vanaf 2000 richt Dronkelaar zich alleen nog op rose kalveren. Het zijn er inmiddels 1200, welke in drie verschillende leeftijden vertoeven op de boerderij. De boerderij moest opnieuw opgebouwd worden. ‘Zonder passie voor het vak en doorzettingsvermogen had het bedrijf er nooit zo uitgezien als nu,’ geeft Roelof aan. Bij het opbouwen van het bedrijf is Roelof met oog voor de toekomst te werk gegaan. Hij heeft een duurzamere stal gebouwd, deze kan nog een hele tijd mee en dierenwelzijn staat voorop. Om deze redenen liggen de kalveren op speciale roosters voor de mestafvoer. ‘Wij houden als mens ook niet van de ammoniak lucht, als wij hier geen last van willen hebben, willen de kalveren dat ook niet.’

Wil jij ook investeren in de energietransitie? Meld je dan nu aan voor zonne-energie van Roelof Dronkelaar of vraag naar een persoonlijk energieaanbod.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.