HomeEnergiebronnen

Windenergie van Bernard en Karin Kadijk

Windenergie van Bernard en Karin Kadijk

Vanaf hoog in de windmolen is het landschap van de Wieringermeerpolder goed te overzien. De boerderij waar Bernard en Karin Kadijk sinds 2006 wonen, staat middenin de akkerbouwgronden van Middenmeer. De molen draait vrijwel altijd en produceert genoeg stroom om 600 huishoudens het hele jaar van stroom te voorzien.

Meer over deze bron

Als het nodig is springt iedereen bij
Toen Bernard Kadijk in de jaren tachtig de kans kreeg het ouderlijk bedrijf over te nemen, was de overstap van het bedrijfsleven naar het eigen akkerbouwbedrijf snel gemaakt. In 1986 zijn Bernard en zijn vrouw Karin begonnen met de opbouw van hun bedrijf. Karin werkt als operatieassistent en planningscoördinator op de OK van het ziekenhuis in Hoorn, wat prima te combineren is met het werk tijdens de pieken op het boerenbedrijf. Ze springt in als het nodig is en inmiddels zijn de kinderen ook zover dat ze meehelpen met, bijvoorbeeld, de tarweoogst en stro laden. Op de zeventig hectare akkerbouwgrond verbouwt Bernard op duurzame manier suikerbieten, aardappels en tarwe.

Goeie energie voor de toekomst
Als kind was Bernard al gefascineerd door molens en techniek. Begin jaren negentig kwam bij die fascinatie het besef dat door de opwarming van de aarde het anders moest met het opwekken van energie. Toen de mogelijkheid kwam om zelf energie op te wekken met een windmolen, hebben Bernard en Karin daar direct gebruik van gemaakt. Sinds 2009 draait de tweede generatie windmolen vrijwel altijd en produceert genoeg goeie energie voor 600 huishoudens. Ook geïnspireerd geraakt door Bernard en Karin? Wees er snel bij. Misschien krijg jij binnenkort wel goeie energie uit Middenmeer.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.