Zonne-energie van Energiepark Zwolle

Sinds 2019 heeft Energiepark Zwolle, onder regie van Jeroen Heethaar, haar plek gevonden op Buitengoed de Herfte. Dit is een bijzondere plek. Buitengoed de Herfte biedt namelijk ruimte aan sociale en duurzame ondernemers die de wereld een stukje mooier willen maken. Je vindt er onder andere een duurzaam houtbewerkingsbedrijf, een ontwikkelplek voor autistische kinderen en een Kas van Kaat als ontmoetingsplek en onderwijshuis. En sinds 2019 is ook Energiepark Zwolle onderdeel van het buitengoed. Het zonnepark wekt genoeg energie op voor maar liefst 1700 huishoudens.

Meer over deze bron

Energiepark Zwolle wordt dus omringd door uiteenlopende initiatieven die iets goeds doen voor de maatschappij en het milieu. Zo begeleidt stichting Hanzeduck mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en geeft hen les in het monteren van auto’s en fietsen. Stichting Meedoen in het Groen organiseert en stimuleert op haar terrein onder andere educatieve activiteiten voor kinderen en jongeren die buiten de boot vallen in het reguliere onderwijs.

De in totaal 15.000 zonnepanelen zijn geplaatst tussen de hoogspanningsmasten en het spoor, een gebied van in totaal zeven hectare. De agrarische bestemming van dit stuk grond blijft echter bestaan: er graast een kudde van zo’n vijftig schapen langs en onder de panelen. ‘De ideale duurzame invulling van dit stuk grond!’ aldus Jeroen.

Wil jij ook 100% groene, lokaal opgewekte stroom van Energiepark Zwolle? Meld je dan nu aan bij Vandebron!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.