Zonne-energie van Zadelhoff

Coen is de derde generatie van Maatschap C. van Zadelhoff. En dit betekent ‘tijd voor vernieuwing’, aldus Coen. Op deze nieuwe boerderij heeft Coen 749 zonnepanelen laten leggen. Hiermee wordt er goeie energie voor ongeveer 80 huishoudens opgewekt!

Meer over deze bron

Hij heeft de boerderij van Loenen aan de Vecht verplaatst naar een plek langs het Amsterdam-Rijnkanaal in verband met de efficiëntie van de bedrijfsvoering. De nieuwe boerderij is zo duurzaam mogelijk gebouwd. Zo is de boerderij klimaatneutraal met haar warmtepomp en zonnepanelen. In de stal wordt gebruik gemaakt van vaste mest. Dit vermindert de uitstoot van ammoniak en stikstof. ‘We moeten tenslotte in Nederland bepaalde doelen gaan halen, als je daaraan kan bijdragen is dat zeker mooi. Daarbij geloven we dat duurzaamheid belangrijk voor de toekomst is’, zegt Coen.

Een van de dochters van Coen en zijn vrouw is nu nog een jonge tiener, maar wil misschien wel de volgende generatie worden. Ze zorgt namelijk nu al altijd voor kippen en de konijnen. Daarnaast rijdt ze paard. Ze is dol op dieren.

Ook goeie energie ontvangen van Maatschap C. van Zadelhoff? Meld je dan nu aan!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.