HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van Museumpark Archeon

Zonne-energie van Museumpark Archeon

In het Museumpark Archeon wordt op een informatieve en interactieve wijze de geschiedenis van Nederland verteld. Op de overkapping van de bezoekersparkeerplaats zijn 1500 zonnepanelen gelegd. Hiermee levert het museum goeie energie voor 155 huishoudens!

Meer over deze bron

De zonnepanelen zijn geplaatst doordat Jack, de directeur van het park, die de krachten van de natuur bijzonder vindt. ‘Dat er energie kan ontstaan door de zon en de wind is mooi en nog gratis ook! Daar moeten we gebruik van maken, het is zo dichtbij en veel te leuk’, geeft Jack aan.

Het doel van het Archeon is om iedere bezoeker een fijne, leuke en leerzame ervaring mee te geven. Zo is het park omgetoverd tot een (pre)historische omgeving. In het park staan meerdere monumenten, gebruiksvoorwerpen gebaseerd op archeologische opgravingen en 43 gereconstrueerde gebouwen. Daarnaast zijn de kostuums van de figuranten die rondlopen in het park gemaakt van brandnetelvezel. Echt duurzaam dus.
Ook goeie energie ontvangen van Stichting Museumpark Archeon? Meld je dan nu aan!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.