Zonne-energie van Samen B.V.

Met het project ‘Energy by Nature’ heeft de familie Engelen de daken van het melkveebedrijf, de omliggende stallen en het kunstmatige inseminatie station vol gelegd met zonnepanelen. Ralph Engelen, een van de eigenaren, is ontzettend trots op de realisatie van het project in Grashoek. De daken bevatten gezamenlijk maar liefst 12.000 zonnepalen, die naast het eigen verbruik goed voor ruim 1000 andere huishoudens zijn.

Meer over deze bron

De beide familiebedrijven, het kunstmatige inseminatie station K.I. SAMEN en Melkveebedrijf Grashoek zijn zeer verworven met elkaar en worden gerund door Nancy, Ralph en Bas jr. Engelen. Het bedrijf is opgericht door hun vader, die het bedrijf heeft opgebouwd door een praktijkgerichte filosofie te hanteren waarbij het welzijn van de dieren voorop staat. Op het K.I. station staan 200 stieren en op het melkveebedrijf worden de melkkoeien deels ingezet om nakomelingen van deze stieren te krijgen.

‘Het is belangrijk dat je uitgaat van je eigen krachten. Wij zijn altijd op zoek naar innovatie en duurzame initiatieven’ benadrukt Ralph. Iets terug doen voor de maatschappij en omgeving staat bij de familie Engelen hoog in het vaandel. Het is een goede keuze voor het milieu. Met de zonnepanelen zorgt de familie ervoor dat het eigen verbruik volledig wordt gecompenseerd, daarnaast kunnen ook andere huishoudens worden voorzien van duurzaam opgewekte energie. ‘Ik ben ervan overtuigd dat we vooruit moeten kijken en denken, duurzaam ondernemen hoort hier zeker bij. In de toekomst gaan we zeker kijken welke uitdagingen hier nog voor ons liggen.’

Wil jij ook zonne-energie afnemen van K.I. SAMEN b.v.? Schrijf je nu in of neem contact met ons op voor een persoonlijk energieaanbod.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.