HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van familie van Esch

Zonne-energie van familie van Esch

De eerste ingeving was enkele zonnepanelen voor eigen gebruik op de nieuwbouw van Dressuurstal Petra van Esch in Gemonde. Het werden er 680, goed voor de eigen behoefte aan schone energie plus die van liefst 35 huishoudens. "Mijn broer Pieter kwam ermee", vertelt Petra. "Hij rekende uit hoeveel dakoppervlak we hier op het bedrijf eigenlijk hebben. Dan realiseer je je ineens welke mogelijkheden dat biedt. Als je dan ook echt iets wilt bijdragen aan een betere wereld, dan was de aanleg van deze 680 zonnepanelen natuurlijk een heel serieuze optie."

Meer over deze bron

Passie wordt beroep
Aan Kerkeind in het knusse Brabantse dorp boerden vele generaties Van Esch. Hendrik, vader van twee zoons - Harrie & Pieter - en dochter Petra, was de laatste. Na de melkkoeien verdwenen uiteindelijk ook de varkens uit de stallen en ging hij samen met zijn vrouw Paulien en dochter Petra verder met de paarden. Petra toonde zich op driejarige leeftijd al een amazone in de dop. Binnen luttele jaren reed ze met succes dressuurwedstrijden in binnen en buitenland. De talloze bekers die nu in lange rijen in de kantine staan te blinken zijn het gevolg van deze mooie sport. "Ik heb van mijn passie mijn werk kunnen maken", zegt Petra trots. "Samen met mijn ouders runnen we een pensioenstalling en geven we individuele lessen en clinics. Dit is geen 9 tot 5-baan maar de paarden zijn voor ons een way of life. Een prachtige way of life!"

Duurzame toekomst
Met nu 32 boxen, een binnen- en een buitenbak, een overdekte stapmolen en ruime weidegrond beschikt het familiebedrijf over prima faciliteiten. Maar stilzitten doen ze er niet: "Nu de nieuwe stal klaar is, kunnen we de oude stallen grotendeels afbreken. Daarna wordt het woonhuis verbouwd, daar gaan mijn broers dan in wonen." Zo blijven ook de volgende generaties Van Esch nauw verweven met de Stal en Gemonde. "Dat was een extra argument om onze zonne-energie via Vandebron te leveren. Het idee dat onze buren en vrienden ook kunnen profiteren van wat wij duurzaam opwekken, spreekt ons enorm aan", aldus Petra.

Ben jij ook bezig met een duurzame toekomst? Kies dan bewust voor zonne-energie van de familie Van Esch uit Gemonde en schrijf je vandaag nog in!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.