Zonne-energie van Harry van Wijk

Harrie en Mariëlle van Wijk wonen in Lelystad, vlak naast het Ijsselmeer. Na allebei op boerenbedrijven te zijn opgegroeid, begonnen Harrie en Mariëlle in 1991 samen een gecombineerd akkerbouw- en melkveebedrijf. Er zijn nu zo’n 120 koeien die dagelijks gemolken worden door een melkrobot en er worden gewassen verbouwd, zoals aardappelen, uien en suikerbieten en graan en maïs voor de koeien. Met bijna 2.000 zonnepanelen wekken ze voldoende goeie energie op voor 120 huishoudens.

Meer over deze bron

Wereldwijd gewassen van Harrie en Mariëlle
Na allebei op boerenbedrijven te zijn opgegroeid, begonnen Harrie en Mariëlle in 1991 samen een gecombineerd akkerbouw- en melkveebedrijf. Er zijn nu zo’n 120 koeien die dagelijks gemolken worden door een melkrobot en er worden gewassen verbouwd, zoals aardappelen, uien en suikerbieten en graan en maïs voor de koeien. Veel gewassen gaan de hele wereld over. “Er is nu schaarste qua uien in Brazilië, dus binnen een dag zijn deze uien in Rotterdam, klaar om verscheept te worden”, legt Harrie uit.

Goeie energie voor 120 huishoudens
In 1998 werd er een windmolen op het erf geplaatst en in 2016 zijn de daken van de schuren volgelegd met zonnepanelen. “We willen een bijdrage leveren om meer energie te gaan opwekken uit duurzame bronnen zoals zon en wind”, vertelt Harrie. Daarnaast is het een goede investering om naast voedsel ook energie te produceren om zo de bedrijfsrisico's te spreiden over verschillende takken. De zonne-energie van Harrie en Mariëlle wordt via Vandebron verkocht en is voldoende voor 120 huishoudens. Ook goeie energie Vandebron? Meld je snel aan!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.