HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van Winkelpark De Centrale 26

Zonne-energie van Winkelpark De Centrale 26

Winkelpark De Centrale is een regionaal winkelcentrum nabij Leeuwarden, Friesland. Het park beslaat zo’n 35.000 vierkante meter en er wordt hard gewerkt aan een uitbreiding van nog eens 12.000 vierkante meter extra winkelruimte. Alle gebouwen van De Centrale hebben platte daken, en die lenen zich uitstekend voor… Precies: zonnepanelen!

Meer over deze bron

De eerste subsidies voor het project werden in 2016 aangevraagd. Vanaf dat moment was er drie jaar de tijd om de verduurzamingsplannen te realiseren. Dat bleek iets makkelijker gezegd dan gedaan: de eerste panelen werden twee jaar later, in 2018, geïnstalleerd. Maar beter laat dan nooit, want inmiddels beschikt het winkelpark over 4000 zonnepanelen die samen goed zijn voor een opwek van 1 MegaWatt. Daarmee is het een van de grootste zonne-energieprojecten van de gemeente Leeuwarden.

Het project voorziet naast de winkelketens en het LED-scherm van het park nog circa 200 tot 250 huishoudens van groene stroom via Vandebron. ‘Consumenten uit Leeuwarden die zelf bijvoorbeeld in een appartement wonen en niet de mogelijkheid hebben om zelf energie op te wekken, kunnen zo toch kiezen voor Leeuwardense groene stroom. Dat vind ik te gek,’ aldus de projectontwikkelaar.

Wil je ook zonne-energie uit Leeuwarden? Vraag dan nu een offerte aan.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.