HomeEnergiebronnen

Windenergie van Windmolenpark Sternweg

Windenergie van Windmolenpark Sternweg

Zeewolde is sinds mei 2013 een windmolenpark rijker. Een aantal agrariërs uit de buurt hebben in 2001 de handen ineen geslagen, waarna de ‘windmolen boog’ uiteindelijk is gerealiseerd. Aan de Sternweg staan negen windmolens, deze wekken samen voor 16.000 huishoudens goeie energie op.

Meer over deze bron

Windmolenpark Sternweg is het eerste park in Flevoland dat volgens het nieuwe provinciale beleid is opgezet. Dit betekent dat de molens hoger zijn dan in andere delen van de provincie, ook is het park vanuit een sociale beweging opgezet. Omwonende agrariërs hebben als collectief gezorgd voor de negen windmolens waarmee voor duizenden huishoudens aan groene energie wordt opgewekt.

Een gedeelte van de inkomsten worden in een fonds gestort, genaamd Stichting gebiedsfonds Sternweg. Dit fonds is bedoeld voor sociale en duurzame projecten in het gebied gemeente Zeewolde dat in Oostelijk Flevoland ligt.

De projecten die met het fonds gefinancierd worden zijn divers. Zo richten de projecten zich bijvoorbeeld op behoud en ontwikkeling van het landschap maar ook natuurbehoud, vergroten van de biodiversiteit, stimuleren van recreatie of verbetering voor de leefbaarheid van het gebied. Zoals goeie energie voor duizenden huishoudens!

Wil jij ook goeie energie van Windmolenpark Sternweg? Schrijf je dan nu in.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.