HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van Coen en Ingrid van Gestel

Zonne-energie van Coen en Ingrid van Gestel

Op de boerderij van Coen en Ingrid worden ongeveer 235 koeien gemolken. Om de koeien warm en droog te houden staat er een grote stal op het erf. Een vriend uit de buurt merkte op dat het dak naar het zuiden gericht is en dat de stal daarom erg geschikt is voor zonnepanelen. En in 2015 kwamen die panelen er dus ook. Nu 780 stuks, die genoeg goeie energie opwekken voor 22 huishoudens.

Meer over deze bron

Een groeiend bedrijf
In 1992 ging Coen in een maatschap met zijn vader, om zo samen op de boerderij in het Brabantse Gilze melkkoeien te houden. In 2003, toen Coen het bedrijf helemaal overnam, groeide het van 60 naar 100 koeien. Nu zijn dat er 235, die meerdere keren per dag door melkrobots worden gemolken. De rest van de taken op de boerderij doen Coen en Ingrid samen, zoals het voeren en het zorgen voor de koeien.

Goeie energie van de daken van de stal
Om de koeien warm en droog te houden staat er een grote stal op het erf. Een vriend uit de buurt merkte op dat het dak naar het zuiden gericht is en dat de stal daarom erg geschikt is voor zonnepanelen. En in 2015 kwamen die panelen er dus ook. Nu 780 stuks, die genoeg goeie energie opwekken voor 22 huishoudens. “We kijken altijd naar wat we zelf kunnen doen. Daarom hebben we ervoor gekozen om het hele dak vol te leggen”, vertelt Ingrid. “Als je een voorloper wil zijn op het gebied van duurzame energie, dan blijf je niet wachten om vervolgens achter de feiten aan te lopen. Je begint gewoon.” Ben je ook geïnspireerd geraakt door Coen en Ingrid? Meld je dan aan voor goeie energie Vandebron.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.