Zonne-energie van Wim van Alphen

Wim van Alphen werkt vanaf zijn zestiende in de vollegrondstuinbouw en is ruim tien jaar geleden gestart met zijn eigen bedrijf: Van Alphen Haardhout. Het is gevestigd in Moergestel. Wim woont al zijn hele leven op deze plek. Zijn moeder is hier zelfs geboren en hij woont nog steeds in hetzelfde huis dat zijn opa ooit heeft gebouwd. Samen met zijn vrouw Dorien, hun twee kinderen en de hond. Met hun 495 zonnepanelen wekken ze goeie energie op, die ze verkopen via Vandebron.

Meer over deze bron

Warm in de winter door Wim
Van Alphen Haardhout is gevestigd in Moergestel. Hij verwerkt hier boomstammen tot haardhout voor particulieren en bedrijven. Bij het zagen van de boomstammen ontstaat restafval in de vorm van houtsnippers en schors. Dit wordt vervolgens weer gebruikt om de oven te verwarmen, waarin hij het haardhout droogt. Van Alphen Haardhout is FSC gecertificeerd. Wim is sowieso erg bezig met duurzaamheid. Toen hij 10 jaar geleden begon met zijn bedrijf, verbruikte hij nog 5.500m3 gas per jaar. Maar door de biomassakachel die brandt op zaagsel, heeft hij het kunnen verlagen naar 40m3!

Goeie energie van Wim
Sinds 1 oktober 2015 liggen er 495 zonnepanelen op het dak van zijn bedrijf. Een derde hiervan is voor eigen gebruik. De overige stroom kan gebruikt worden om andere huizen te voorzien van goeie energie, via Vandebron.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.