HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van Akkerbouwbedrijf Aziyadé

Zonne-energie van Akkerbouwbedrijf Aziyadé

Vanuit de lucht is in grote letters ‘Aziyadé’ te lezen, een subtiele hint naar de bedrijfsnaam van het bedrijf van Hedde en zijn broer Jan. De naam staat geschreven in de 444 zonnepanelen die de mannen hebben laten installeren op het dak van de nieuwe schuur. Het energieverbruik op het erf zelf is minimaal, hierdoor kunnen de zonnepanelen ruim 30 andere huishoudens van goeie energie voorzien.

Meer over deze bron

Hedde laat met trots het Franse boekje zien waar de bedrijfsnaam naar verwijst. De bedrijfsnaam is bedacht door de oma van de broers. Een intelligente vrouw die door de komst van de kinderen stopte met werken. Om haar brein te blijven stimuleren las ze veel, waaronder Franse literatuur, waaronder ook de roman Aziyadé van Pierre Loti. Hedde vertelt dat de liefde voor de akkerbouw er nog in zit bij de heren, echter werken ze allebei in een andere sector. Zo is Jan tandarts in Groningen en springt Hedde alleen met het oogsten weer op de tractor om te helpen. Boer Ruud, die op het erf woont met zijn gezin, zorgt ervoor dat de dagelijkse werkzaamheden goed worden uitgevoerd.

De bouw van de nieuwe schuur was voor Hedde een goed moment om bepaalde bedrijfsprocessen te verduurzamen. Vandaar dat de keuze voor zonnepanelen snel gemaakt was. Het idee om de bedrijfsnaam in het dak te verwerken heeft hij gepikt van de kerk in het dorp. Omdat de boerderij onder de rook van Schiphol ligt, vindt hij het mooi om te bedenken dat zijn duurzame dak vanuit de lucht te zien is. Hedde wilt in de toekomst graag uitbreiden met zonne-energie om nog meer goeie energie op te wekken.

Wil jij ook deel uitmaken van de energietransitie? Schrijf je dan nu in of neem contact met ons op voor een persoonlijk energieaanbod.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.