HomeEnergiebronnen

Windenergie van Windpark Klokbekertocht

Windenergie van Windpark Klokbekertocht

Naast het archeologische gebied in de Rivierduinen bij Swifterbant staan de zes windmolens van Herman, Pieter, Adri en hun partners. Naast het produceren van goeie energie, verbouwen ze ook allerlei gewassen. Wat betreft de windmolens doen ze alles samen. Van het onderhoud, tot de kosten en de opbrengsten van de molens: alles wordt gesplitst.

Meer over deze bron

De toekomst en het verleden op één plek
Rondom sloten, fietspaden en weilanden bij Swifterbant staan de zes windmolens van Windpark Klokbekertocht. Het gebied Rivierduinen is vernoemd naar de kreken van zo’n zevenduizend jaar geleden. Tijdens opgravingen is de oudste graanakker van Nederland ontdekt, terwijl de gevonden keramiek de bevolking van toen de naam ‘Klokbekercultuur’ gaf. In dit gebied verbouwen Herman, Pieter en Adri aardappelen, bieten, uien, wortelen, tulpen, witlof en granen. Sinds het ontstaan van de plannen voor het windpark, houden ze zich ook bezig met windenergie.

Goeie energie midden in de natuur
Het gebied rondom de windmolens is na het plaatsen van de turbines gerenoveerd. De oevers van de vaarten zijn minder steil gemaakt, zodat dieren makkelijker de kant op kunnen klimmen. Rondom de akkers zijn faunaranden aangelegd, voor vogels als de gele kwikstaart en de veldleeuwerik. Herman, Pieter en Adri hebben allemaal hun eigen toekomstplannen- en dromen waarin duurzaamheid een belangrijke rol speelt. Vooral voor de volgende generatie, die hun opvolgers zullen zijn. Wil je ook goeie energie van Herman, Pieter en Adri? Meld je gelijk aan!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.