HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van Mts. Heida

Zonne-energie van Mts. Heida

In het groene Hoornsterzwaag staat de boerderij waar Jelle en André Heida samen met hun compagnons elke dag met veel passie voor hun koeien zorgen. Op één zijkant na hebben zijn alle daken van de stallen voorzien van zonnepanelen. Samen wekken de 2400 zonnepanelen genoeg stroom op om 156 huishoudens te voorzien van goeie stroom.

Meer over deze bron

De opa van Jelle was zelf ook boer. Nadat de boerderij in 1972 werd gebouwd, plaatste zijn opa samen met Jelles vader er de eerste grote stal. Daarnaast maakten ze het weiland geschikt voor landbouw. Vele jaren later nam Jelle samen met André het stokje over. Andrés vader daarentegen werkte bij een verzekering. Het boeren kreeg hij dus niet van huis uit mee, maar als jeugdvriend van Jelle was André van jongs af aan al vaak op de boerderij te vinden. ‘Ik had twee droombanen: profvoetballer worden, of boer’, grapt hij. Het boeren heeft het gewonnen.

Het bedrijf waaraan hun melk wordt geleverd, maakt zich hard voor een toekomst waarin CO2-vrij wordt geproduceerd. Hierdoor raakten ook Jelle en André geïnspireerd om een steentje bij te dragen aan een betere wereld. Op het terrein van hun boerderij staat een biovergister die de methaangassen uit koeienmest omzet in biogas. En natuurlijk de zonnepanelen: ‘We hebben de daken toch liggen, dus waarom zouden we niet iets aan duurzaamheid doen?’

Wil jij ook goeie energie van Jelle en André? Neem dan contact met ons op voor een energieaanbod of schrijf je meteen in.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.