HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van Caravanstalling Ermelo

Zonne-energie van Caravanstalling Ermelo

Anne van den Os, eigenaar van Caravanstalling Ermelo, begon ooit met 22 zonnepanelen op het dak van de stalling om hun eigen energieverbruik op te wekken. Na een grote asbestrenovatie van alle daken en gevelbeplating van de loodsen op het terrein, is het idee ontstaan om de daken te voorzien van zonnepanelen. Hierdoor helpt Anne onder andere mee aan de doelstelling van het verduurzamen van de gemeente Ermelo. Inmiddels liggen er 1700 zonnepanelen op de daken waarmee nog eens 160 huishoudens van goeie energie worden voorzien!

Meer over deze bron

In het verleden fungeerde het bedrijf als pluimveehouderij en was het een agrarisch gebied. Nu is het al tientallen jaren een caravanstalling en valt het perceel in de De Groene Zoom, wat een scheiding vormt tussen de gemeente Harderwijk en de gemeente Ermelo.

Het perceel aan de Fokko Kortlanglaan, waar Anne met zijn gezin woont, was in het verleden van zijn schoonouders. Na een overname en diverse verbouwingen is de stalling nu toekomstbestendig, al zijn er altijd plannen voor verdere uitbreidingen.

Volgens Anne voelt het goed om je eigen energie op te wekken. Om daarnaast ook andere huishoudens te kunnen voorzien van goeie energie maakt de keuze des te makkelijker. ‘Ik wil graag meehelpen aan de energietransitie. Daarnaast heb ik hier de ruimte en bevorderd het ook de uitstraling van het bedrijf’, zegt Anne. Met name vanaf de Kolbaanweg, welke een belangrijke doorvoer is vanaf Ermelo naar Harderwijk, zijn de groene daken goed zichtbaar.

Wil je ook goeie energie van Caravanstalling Ermelo B.V.? Schrijf je dan nu in.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.