HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van familie Baltus

Zonne-energie van familie Baltus

Naast de liefde voor oude lijnbussen, waarmee de familie zelfs naar de Noordkaap reed, hebben Peer, Anneke, Marieke en Klaas ook een passie voor duurzaamheid. Deze twee komen samen op het dak van zijn garage in Middenmeer. In deze garage staan zijn oude lijnbussen gestald, en liggen sinds 2019 bijna 500 zonnepanelen op het dak. Omdat ze zelf nauwelijks energie verbruiken, blijft er voor ongeveer 55 huishoudens aan goeie energie over.

Meer over deze bron

Peer Baltus, een enthousiaste man met hart voor oude lijnbussen, wilde als klein kind graag boer worden. Om deze reden is hij na de middelbare school naar de Landbouw Universiteit in Wageningen gegaan. Tijdens deze studie behaalde Peer zijn busrijbewijs waarmee hij gedurende zijn studie andere studenten met de lijnbus vervoerde. Hij is toen, naar eigen zeggen, verliefd geworden op de gele Den Oudsten Daf bussen.

Hij heeft enkele oude bussen gekocht en deze in museum staat gebracht. Uiteindelijk heeft hij van zijn passie zijn beroep gemaakt. Peer verhuurt onder andere moderne bussen voor onder andere schoolreisjes, familie- en bedrijfsuitjes. Op de oude bussen is hij echter zuinig, deze ziet hij dan ook het liefste als een mooi museumstuk zodat mensen later ook nog een beeld heeft van hoe men vroeger werd vervoerd. Verder is Peer ook betrokken bij projecten rond goed werkgeverschap en bij de ontwikkeling van een keurmerk voor een eerlijke productie van voedingsmiddelen. Op deze manier wil hij bijdragen aan een duurzame wereld.

Wil je ook investeren in de groene energietransitie? Schrijf je dan nu in of neem contact met ons op voor een persoonlijk energie aanbod.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.