HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van Gisbergen

Zonne-energie van Gisbergen

In de rustige omgeving bij Hooge Mierde in Brabant staat de paardenfokkerij van Isabel en Wil. Het is een groene omgeving en de paarden hebben alle ruimte. Met 340 zonnepanelen op hun daken wekken Isabel en Wil genoeg op om bijna 40 huishoudens van goeie energie te kunnen voorzien. “Niet iedereen heeft plek voor zonnepanelen. Omdat wij een stoeterij hebben, is er genoeg plek op de daken. We dachten: waarom niet?”.

Meer over deze bron

Wil heeft een boerenachtergrond: zijn ouders hadden een melkveehouderij, waar hij zijn carrière begon. Nu hij samen is met Isabel, houden ze samen een stoeterij. Wil houdt zich binnen het bedrijf voornamelijk bezig met de operationele gang van zaken omtrent de paarden, Isabel focust zich vooral op de paarden zelf. Ze is oorspronkelijk paardenfysiotherapeute, nu is ze dagelijks bezig met het trainen en verzorgen van de paarden. De paarden worden naar een topniveau geleid. Een van hen reed zelfs op de Olympische Spelen!

In deze werkzaamheden proberen Wil en Isabel zo duurzaam mogelijk te handelen. De producten die worden gebruikt, worden optimaal benut en ze gaan zuinig om met de middelen die nodig zijn. Dat zorgt ervoor dat ze ongeveer net zo weinig afval produceren als een gemiddeld gezin. En dat met een paardenfokkerij!

Voor hun eigen verbruik heeft het stel jaren terug al 20 zonnepanelen gelegd. Begin 2019, toen het dak vervangen moest worden vanwege asbest, besloten ze een grote hoeveelheid zonnepanelen bij te laten leggen zodat ze niet alleen hun eigen, maar nog veel meer huishoudens van zonne-energie kunnen voorzien. Daar kan jij er een van zijn! Schrijf je direct in of vraag een persoonlijk energie aanbod aan.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.