HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van Familie Koekkoek

Zonne-energie van Familie Koekkoek

Jarco runt samen met zijn moeder Wilma het familiebedrijf dat al meerdere generaties oud is. Toen in 2016 Jarco’s vader, Adriaan, onverwachts overleed kwam de familie ineens voor het bedrijf te staan. Broer en zus, Henri en Pauline, hebben de twee jaar dat Jarco nog op school zat mee de handen uit de mouwen gestoken om het bedrijf voort te kunnen zetten. Ze verbouwen voornamelijk uien, bieten, aardappels, cichorei, wintergraan en vlas. De familie heeft ook wat schapen op het erf rondlopen, die Pauline verzorgt. Op de daken van de schuren zijn 564 zonnepanelen geplaatst waarmee ze, naast hun eigen huishouden nog eens 40 huishoudens van goeie energie kunnen voorzien!

Meer over deze bron

Toen twee van de drie daken aan vervanging toe waren, bleek dit het perfecte moment voor zonnepanelen. Bekenden van Jarco die ook zelf stroom opwekken, verkopen dit ook via Vandebron. Voor Jarco was het niet meer dan logisch om ook voor Vandebron te kiezen. Jarco vindt het belangrijk om onderdeel te zijn van de energietransitie. ‘Als we nu de nodige investeringen doen dan hebben niet alleen wij, maar ook onze aarde daar in de toekomst profijt van’, aldus Jarco.

Naast het verbouwen van verschillende groenten verkopen ze inmiddels ook een klein deel van de oogst aan huis. Henri, heeft een oude container omgetoverd tot klein winkeltje. Voornamelijk mensen uit de buurt zijn vaste klant, het aspect van lokaal afnemen spreekt meerdere bewoners van het dorp erg aan. Dat ze naast de oogst daar nu ook zonne-energie bij kunnen aanbieden aan de dorpsbewoners is helemaal te gek!

Wil jij ook energie afnemen van de familie Koekkoek? Neem dan contact op voor een persoonlijk aanbod of schrijf je direct in.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.