HomeEnergiebronnen

Windenergie van Splaiwind

Windenergie van Splaiwind

Dat Suus en Pieter een windmolen hebben laten plaatsen, komt door een kaart die rond 1993 bij hen in de brievenbus werd achtergelaten. Jaren later zijn ze dolblij dat dat briefje heeft geleid tot de daadwerkelijke realisatie van energieproductie. Waar ze voorheen een loonbedrijf hadden, zijn ze nu vooral energieproducent. De windmolen in de achtertuin van Suus en Pieter wekt voor 750 huishoudens goeie energie op!

Meer over deze bron

Toen er begin jaren negentig een ander plan voor alternatieve energie lag bij de gemeente, kwam de activist in Suus en Pieter naar boven. In combinatie met de juiste timing van de brief in de brievenbus zijn ze aan de slag gegaan met de plaatsing van de windmolen.

Dat Suus en Pieter lef hebben is wel duidelijk, met hun windmolen waren ze in de jaren negentig echte pioniers. Net als hun buren Willem, Jaap en Feikje, andere bronnen bij Vandebron. Hun windmolens behoorde tot een aantal van de eerste molens in Friesland, de molen van Suus en Pieter is een aantal jaren later nog verder is opgeschaald om meer impact mee te maken.

Wil jij ook goeie energie ontvangen van Suus en Pieter Jongstra? Meld je dan nu aan of neem contact met ons op voor een persoonlijk energieaanbod!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.