Zonne-energie van Bouwbedrijf Steggink

In het Twentse Reutum staat het bouwbedrijf Steggink. Het familiebedrijf bouwt en verbouwt al 50 jaar huizen, stallen en fabriekshallen in de provincies Drenthe en Overijssel. Ewald Steggink is directeur van het bedrijf, dat hij 30 jaar geleden van zijn vader heeft overgenomen. Nu werken zijn drie zoons in hun vakanties en op de zaterdagen in het bedrijf en is de kans groot dat zij het zullen voortzetten.

Meer over deze bron

Het bouwbedrijf heeft 70 personen in dienst, waarvan er 13 werkzaam zijn op kantoor. Het kantoor staat al meer dan 50 jaar op dezelfde plek, maar heeft een aantal jaar geleden een flinke verbouwing ondergaan. Zo is er aan het oude kantoor een nieuw pand bijgebouwd, dat er niet alleen modern uitziet, maar ook is voorzien van innovatieve toepassingen zoals goede isolatie, warmtepomp en LED verlichting. Toen het asbest op de loodsen van Steggink verwijderd moest worden, kwam zoon Roel met het idee om hier zonnepanelen te plaatsen. Nu liggen er 400 panelen op de daken van het bedrijf.

Duurzaamheid wordt in de bouw steeds belangrijker. De vraag naar duurzame bouw is enorm toegenomen en de toepassingen en materialen worden steeds beter en innovatiever. Goede isolatie, zonnepanelen en warmtepompen zijn eerder regel dan uitzondering. Ewald: ‘gebouwen moeten langer mee, dus het is belangrijk dat de materialen duurzaam en verantwoord geproduceerd zijn’. Steggink is in ieder geval goed op weg. Met hun 400 panelen wekken zij voor 15 huishoudens aan goeie energie op.

Wil jij ook zonne-energie van bouwbedrijf Steggink? Kijk dan hier:

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.