HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van Lambers

Zonne-energie van Lambers

Jakob en Harma Lambers hebben samen zo’n 100 hectare Groningse grond in bezit. Al 45 jaar verbouwen ze aardappelen, suikerbieten en graan op hun land. Sinds december 2018 zijn de daken van de twee grote schuren naast hun boerderij bedekt met 500 zonnepanelen. De panelen leveren aan een kleine 40 huishoudens goeie energie.

Meer over deze bron

De boerderij van Jakob en Harma is een echt familiebedrijf en is ooit gekocht door Jakob’s overgrootvader. Op 18-jarige leeftijd werkte Jakob al fulltime op het land. In 1978 ontmoette hij Harma in het buurtcafé van Veendam. Hun liefde voor jaren zestig muziek bracht ze samen. “We hebben de Stones live zien spelen, voordat ze wereldwijd doorbraken”, vertelt Harma enthousiast. Ook nu, 45 jaar later, genieten ze nog van sixties bandjes die in de buurt optreden.

Met alle ontwikkelingen in Groningen rondom het gas “moest er eens een keer wat veranderen”, aldus Jakob. Met de zonnepanelen kan de familie Lambers hun eigen opgewekte goeie stroom gebruiken om hun boerderij duurzamer te maken en hopen ze over een aantal jaar helemaal van het gas af te zijn.

Wil jij ook goeie energie van de familie Lambers? Meld je nu aan!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.