HomeEnergiebronnen

Windenergie van Ipe Pimmelaar

Windenergie van Ipe Pimmelaar

Ipe Pimmelaar woont in Wagenborgen, waar hij werkt in de landbouw. Sinds 2000 heeft hij een windturbine van 40 meter hoog pal in zijn achtertuin staan. Hij wekt duurzame stroom op voor maar liefst 280 huishoudens.

Meer over deze bron

Dol op winters waarin het hard waait
Ipe werkt in de landbouw en vindt het daarnaast leuk om te fietsen en skaten. Als het te koud is, gaat hij graag het ijs op om te schaatsen. Hij is dan ook dol op de winter; als het maar wel hard blijft waaien, zodat de windmolen blijft draaien.

Dromen van een eigen windmolen
Ipe’s liefde voor windmolens komt van vroeger. Toen hij klein was, reisde hij in de vakanties met zijn familie naar Spijk. Daar stond een oude graanmolen die veel bekijks trok. Hij had nooit kunnen bedenken dat hij later zelf een windmolen bij zijn huis zou hebben staan. Nu wekt hij met zijn windmolen duurzame stroom op voor maar liefst 280 huishoudens. Wil jij ook goeie energie van Ipe? Meld je dan snel aan.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.