Zonne-energie van De Goot

De drie broers Petrus, Tsjêbbe en Mark hebben samen een boerenbedrijf in Sondel. Door de ontwikkelingen in de agrarische sector hebben de broers hun boerderij kunnen uitbreiden en vernieuwen. Zelf hebben ze 6000 zonnepanelen op hun stallen gelegd. Deze panelen wekken genoeg goeie energie op voor ongeveer 620 huishoudens!

Meer over deze bron

Dit bedrijf gaat al vele jaren mee, maar sinds de jaren negentig zijn de broers zich gaan richten op de melkveehouderij. In Sondel staan ongeveer 500 stuk melkvee en vijf kilometer verderop, in Harich, groeit het jongvee op tot echte melkkoeien.

Naast het boerenbedrijf beschikken de broers over .. hectare grond. Deze grond wordt gebruikt voor het verbouwen van gras, als natuurland zodat er weidevogels kunnen broeden en daarnaast verhuren ze een deel van de grond aan boeren die het land gebruiken voor de akkerbouw. Zo wordt alle grond goed benut, net zoals de koffiekopjes. ‘We hebben een hekel aan verspilling’, geeft Petrus aan. Zo worden de koffiekopjes bij de familie van der Groot gewoon hergebruikt.

Ook goeie energie ontvangen Maatschap van der Groot? Meld je dan nu aan!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.